Säljarinfo/köparinfo

>> Ska jag sälja först och köpa sedan? Eller ska jag köpa först och sälja sedan?

>> Hur exponeras min bostad hos er?

>> Budgivning och bankkontakter

>> Köparinformation

>> Budgivning

>> När budgivningen är över

 

Köparinformation

 
Att köpa en ny bostad skall vara en lustfylld affär som präglas av glädje och trygghet. Vi hjälper er som köpare med all information och praktisk hjälp som kontakt med banker, försäkringsbolag, rekommendationer av besiktningsmän, flyttfirmor och städbolag.

Några viktigt begrepp oavsett om ni planerar att köpa en lägenhet eller fastighet är:
 
Köparens undersökningsplikt. Det betyder att ni som köpare har ansvaret för att undersöka den nya bostadens kondition. En säljare kan inte göras ansvarig för fel och brister som köparen har möjlighet att upptäcka. Därför rekommenderar vi att göra en grundlig undersökning av bostaden. Om ni köper en fastighet är det bäst att anlita en certifierad besiktningsman med ansvarsförsäkring.
När ni går på visning får ni en objektsbeskrivning av mäklaren. Det är ett dokument som beskriver fastigheten eller bostadsrätten. Läs den noggrant och ställ så många frågor du behöver. Vi som mäklare är där för att hjälpa dig.
Vid köp av bostadsrätt behöver man känna till föreningens ekonomi, gjorda förbättringar på fastigheten och framtida planer. Lån Om ni behöver låna för att finansiera ert bostadköp är det klokt att ta kontakt med banken i ett tidigt skede. Det kan ta tid att få ett lånelöfte.Oftast sätter banken en övre gräns för storleken på ert lån med hänsyn till er ekonomi. När detta är klart vet ni hur högt ni kan bjuda i en eventuell budgivning.
 
site created and hosted by skandiaweb